Deprecated: Functie wp_make_content_images_responsive is sinds versie 5.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /home/wmgsnl/domains/golintl.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453
Blog

Workshop: Online verslaving

The power of your smartphone.

Persoonlijke doelen: Iedereen heeft wel persoonlijke doelen, denk aan goed worden in een bepaalde sport, een spreekbeurt die je goed uit je hoofd wil kennen, maar ook meer tijd met vrienden/familie doorbrengen of iets wat je later graag zou willen worden. Hier moet voor gewerkt worden en dat werken kost nou eenmaal tijd. Alle tijd die je achter de computer, tablet of telefoon op sociale media of met gamen doorbrengt gaat ten koste van de tijd die je kunt gebruiken om aan je persoonlijke doelen te werken.

Wat is de kracht van je smartphone? Tijdens deze workshop geven we inzicht aan ouders en kinderen. Met leuke actieve opdrachten wordt er bewustwording gecreëerd.

Stress en sociale media: Het krijgen van reacties of likes op berichtjes geeft je een goed gevoel. Je lichaam maakt dopamine aan, hetzelfde stofje wat zo’n fijn gevoel geeft als je rookt, drinkt of wint met gokken. Met andere woorden: het is verslavend! Wie stress ervaart, is eerder geneigd afleiding te zoeken waar je weer gelukkig van wordt, bijvoorbeeld roken, drinken en gokken. Nu zitten hier leeftijdsgrenzen aan, maar aan het gebruik van sociale media en smartphones niet. Wanneer jongeren even in een dip raken of misschien zelfs stress ervaren, grijpen zij sneller naar hun smartphone in plaats van dat zij hulp vragen aan een ‘echt’ persoon. Ze leren dus niet met stress om te gaan wat er weer voor zorgt dat steeds meer jongeren tegenwoordig kampen met depressies en burn- outs.